FAQ

Je kunt hier de antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op via het onderstaande formulier.

 • Waarvoor kan ik bij taalcoachengels.nl terecht?

Je kunt je hier aanmelden voor (dagelijkse) taaltraining in het spreken, luisteren, lezen, schrijven en presenteren in het Engels. Hierbij ontvang je online, klassikaal of via persoonlijk contact lesmateriaal en feedback.

 • Wat kan ik verwachten tijdens een taaltraining? 

Een taaltraining bestaat uit een intake, training en evaluatie. Tijdens de intake bespreken we het huidig taalniveau, en je leerdoelen. De trainingen zelf zijn afgestemd op jouw taalniveau en leerdoelen. Er zijn verschillende soorten programma’s, die in meer of mindere mate op jou persoonlijk zijn afgestemd. Kijk bij Kosten welk programma het beste bij jouw situatie past.

 • Wat is het verschil tussen taalles en taaltraining?

Een taaltraining is erop gericht om je bestaande vaardigheden uit te breiden of te verbeteren. Beter worden waar jij al goed in bent, of waar je interesse ligt. Het verschil zit in het uitgangspunt van de taaltheorie (deze regels moet je kennen om het te kunnen) en de taalvaardigheid: wat heb ik nodig om dit goed te kunnen? Wat mij betreft een fijne aanpak om jou te helpen beter in Engels te worden. Want de training is er voor jouw ontwikkeling!

 • Hoe lang duurt een taaltraining van TaalcoachEngels?

Eerlijk? Zo lang als je wilt. Je ziet dat de kosten per maand staan aangegeven (afgezien van maatwerk). Je kunt dan ook per maand opzeggen. Heb je een specifiek onderdeel dat je wilt trainen, ga dan voor een maand (of drie) oefenen met lesmateriaal.

 • Welk lesmateriaal wordt er gebruikt?

We volgen hier the Manuel 😉

B-YYIl-CcAAEnLs

klik hier voor het filmpje over Manuel om te weten hoe hij Engels leert

Nee, even serieus. 

Alle informatie die je nodig hebt, staat online. Echt werkelijk alles! Van grammatica, interpunctie, spellingstips, videotutorials, oefentoetsen..oei, nu geef ik alles prijs.

Het mooie van dit lesconcept is dat ik je relevante, recente en op jouw afgestemd materiaal toestuur. Materiaal waar je wat aan hebt, want het is nieuws en informatie dat nu wordt gemaakt. Je moet er natuurlijk wel wat mee doen!

Wat we gaan doen:

 1. discussieren over relevante onderwerpen uit jouw vakgebied
 2. leren presenteren aan jouw klanten
 3. artikelen uitpluizen voor grammatica en spellingsoefeningen
 4. leuke quizzen en spelletjes doen, filmpjes kijken…
 5. en wat verder voor jou en jullie goed is om te oefenen
 • Dagelijks lesmateriaal?! Maar ik heb geen tijd! 

Ach, ja dat is ook zo. Laat dan maar.

Maarre…ben je al eens nagegaan hoe vaak je gemiddeld op je smartphone kijkt? Hoeveel tijd kost je dat per dag denk je? Wat nou als je van deze gewoonte een leermoment maakt: een dagelijkse les Engels! Je verschuift je prioriteiten in wat je leest en waar je op reageert, en zo creëer je zelf je eigen lesmomenten. Voor het opstaan, in de lunchpauze,  om 3u ’s nachts…wat jij wilt.

 • Waarom dagelijks lesmateriaal? Waarom niet om de week een paar uur? 

Het is met taalvaardigheid net als met sporten: regelmatig doen en je wordt en blijft fit! Korte sessies zijn goed in je drukke schema te passen, en houden je taalvaardigheid top-of-mind. Dagelijks er even mee bezig zijn (en met wat trucs eigenlijk de hele dag door) en op een gegeven moment heb je een gewoonte te pakken. En dat maakt dat je makkelijk(er) een niveau hoger komt.

 • Wat kan ik van de Taalcoach verwachten?

Ik help je graag met het bereiken van een hoger niveau Engels: in het dagelijks leven een gesprek aangaan, presenteren aan je klanten, of schriftelijk communiceren. Ik stuur je lesmateriaal dat op jou (of en je team) is afgestemd. Er komt veel kijken bij het gebruiken van een andere taal dan je moedertaal, en ik coach je graag bij het ontdekken van alle (ongeschreven) regels. Meer informatie over mij vind je hier.

 • Is een zakelijke training ook mogelijk? 

Bij een zakelijke training ga ik graag met jullie in gesprek over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een workshop zakelijk presenteren in het Engels, of een langere periode om de klantenservice (verder) te scholen in telefonisch en schriftelijk klantcontact. Neem gerust contact op voor meer informatie of vul hier het offerteformulier in.

 • Ik wil wel Engels leren, maar ik durf niet zo goed in een klas/het openbaar te spreken. 

Wees gerust, je bent niet de enige! Je kunt bij TaalCoachEngels meedoen aan een virtueel klaslokaal, waar je relatief anoniem bent, maar toch mee kunt doen met allerlei lesmodules. Ook handig: dit kan vanuit huis, of op kantoor. Ik organiseer verschillende lesmomenten, en via e-mail, Whatsapp of Facebook ontvang je dagelijks lesmateriaal. Zo heb je privéles, maar dan met de (financïele) voordelen van klassikale en digitale lessen.

 • Ja! ik ga ervoor. Waar kan ik me aanmelden?

Fijn dat je de stap hebt genomen om beter in Engels te worden. Je kunt je hier aanmelden. Heb je nog vragen, stel ze gerust!

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het weten!

Advertenties
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close